advertentie Banner Trined

PSV en OJC leiden samen voetbaltalenten op

PSV en OJC Rosmalen gaan intensief samenwerken om jonge voetbaltalenten en trainers op te leiden. Een samenwerkingsovereenkomst is woensdag getekend.

De samenwerking houdt in dat de clubs gezamenlijk een zogenoemd ‘FUNdament’ opzetten; een opleidingstraject voor talentvolle voetballers tot 13 jaar. Ze zijn gescout door PSV, maar worden in hun eigen regio getraind. “Wij zijn ontzettend blij en trots dat we de PSV FUNdamentopleiding dankzij OJC ROSMALEN kunnen uitbreiden in de regio Noord- en Midden-Brabant”, zegt Ernest Faber, hoofd jeugdopleiding bij PSV.

We kunnen nog meer jonge spelers een vooropleiding geven zonder hen uit hun eigen woonomgeving te halen

• Ernest Faber, hoofd jeugdopleidingen PSV

“PSV FUNdament Rosmalen geeft ons de mogelijkheid om nog meer jonge spelers een vooropleiding tot jeugdspeler van PSV te geven zonder hen uit hun eigen woonomgeving te hoeven halen. Dat biedt de club een nieuw groot gebied waar het talenten vroegtijdig met PSV in aanraking laat komen en breed kan opleiden dichtbij huis”, zegt Faber.

'Mooie uitbreiding'
OJC is één van de grootste voetbalverenigingen van Nederland met selectieteams die in de hogere klassen van het amateurvoetbal spelen. "Het verzorgingsgebied in en rondom Den Bosch is een voor PSV zeer mooie uitbreiding van het PSV FUNdament dat ook samenwerkt met Helmond Sport, VV Gilze en SV Orion". laat de club weten.