advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Livio Milts werd geslachtofferd om plaats te maken voor Jordy Rondeel na de rode kaart van Bo Geens. Bert van Berkum

Publiek is TOP Oss niet goed gezind, ruime nederlaag tegen Jong FC Utrecht

TOP Oss moet de hoop op deelname aan de play-offs stilaan opgeven. De Ossenaren leden een dikke nederlaag tegen Jong FC Utrecht, voor het eerst sinds september weer met supporters in het Frans Heesen Stadion. Het werd 0-4.

De spelers kwamen onder begeleiding van een luid applaus van de toeschouwers het veld op. Voor de aftrap werd Niels Fleuren in het zonnetje gezet, omdat hij onlangs zijn honderdste wedstrijd voor TOP had gespeeld. Fleuren speelde overigens niet, omdat Trevor David weer fit genoeg was om als rechtsback aan het duel te beginnen. Joshua Sanches verschoof daardoor naar de linkerkant.

Bert van Berkum

TOP begon alleraardigst, met ruim voldoende balbezit. De eerste tien minuten waren vrij tam. Alleen Mart Remans werd een keer goed gevonden, maar in buitenspelpositie. Later in de eerste helft werd TOP nog zo'n zeven keer teruggefloten voor deze overtreding. De bal ging gemakkelijk van voet tot voet bij de Ossenaren, maar op echte kansen was het wachten tot de zeventiende minuut. Dennis van der Heijden testte Utrecht-doelman Fabian de Keijzer. Waar Oss niks te klagen had, keerde de sfeer op de tribunes in één moment. Scheidsrechter Richard Gansner wees naar de stip, nadat Mohamed Mallahi struikelde. Of dat wel of niet over het been van Jan Lammers was, bestaat twijfel over. Utrecht-topscorer Jeredy Hilterman faalde niet van elf meter.

Daarna was er hetzelfde speelbeeld als voor de 0-1. TOP had het balbezit en maakte het spel. Alleen werd het wat slordiger en gaf het wat meer weg. In de 43e kreeg Utrechter Oussama Alou de al zomaar voor de voeten. Keeper Bo Geens stond toen al op het verkeerde been. Geheel tegen de verhoudingen in, stond Utrecht halverwege op een 0-2 voorsprong. Zeventien seconden na de pauze lag de bal alweer in het doel. Nu aan de overzijde. Hilterman profiteerde van een rebound.
 
Na een uur spelen kwamen de aanmoedigingen van achter het doel pas echt, met trommel én gezang. Het publiek vermaakte zich wel met een avondje in het stadion. Ook al stond TOP met 0-3 achter. Op het veld waren er inmiddels weer wat Osse kansjes. Olivier Rommens kwam met een vlammend schot waarbij De Keijzer zich moest strekken. Invaller Kyvon Leidsman kopte van dichtbij over, na een goede voorzet van Livio Milts. En gelegenheidsaanvoerder Lion Kaak schoot hard naast. Het werd allemaal nog erger voor TOP Oss. Aurelio Oehlers, die de maker van de 0-2 had vervangen, krulde de 0-4 binnen.

Reactie van gelegenheidsaanvoerder Lion Kaak:

TOP Oss 0 - 4 Jong FC Utrecht
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Joshua Sanches, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Trevor David; Lion Kaak, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Dennis van der Heijden en Mart Remans
Opstelling Jong FC Utrecht: De Keijzer, Pabai, Kluivert, Culhaci, Huizing, Mallahi, Lottin, Hilterman, Sanches Fernandes, Alou en Meissen
Invallers TOP Oss: Kyvon Leidsman, Lion Kalentjev, Dean Guezen
Doelpunten: Hilterman 2x, Alou, Oehlers (Jong FC Utrecht)