advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Publiek loopt niet warm voor duel TOP Oss

Van de 500 beschikbare plaatsen in het Frans Heesen Stadion zal tijdens de wedstrijd van vrijdag tegen Jong FC Utrecht slechts een klein deel gevuld zijn. "We zitten nu aan een 150-tal verkochte kaarten", vertelt operationeel manager Jurgen Wevers.

De maatregelen zijn wel versoepeld, maar daar hangen alsnog regels aan vast. Zo moeten alle supporters zich van tevoren laten testen en een negatieve uitslag krijgen. Hiermee moeten ze een QR-code activeren, waarmee ze worden toegelaten in het stadion. Wevers begrijpt dat daardoor het animo nog niet hoog is. “De mensen moeten nogal aan een protocol voldoen; ze moeten bijvoorbeeld testen in Eindhoven, Haaren of Arnhem. Ik denk dat dat over de drempel is voor veel mensen.”

In de opstelling van TOP zullen een aantal veranderingen plaatsvinden. Vaste aanvoerder Rick Stuy van den Herik is niet van de partij. Hij kreeg in de wedstrijd tegen MVV zijn vijfde gele kaart; hierdoor is hij geschorst voor aankomend duel. Vice-aanvoerder Lion Kaak zal in zijn plaats met de aanvoerdersband spelen.

Jong Utrecht

Trainer Klaas Wels heeft Jong FC Utrecht geanalyseerd en is onder de indruk van verschillende spelers: “Jeredy Hilterman is een hele goede spits, hij is zeer effectief in het benutten van zijn kansen. Odysseus Velanas is ook een goede speler. Het is een behoorlijke ploeg die naar mijn mening iets te laag op de ranglijst staat.” Ook Kaak is positief over de aankomende tegenstander: ‘’Het is een getalenteerde ploeg, maar ze hebben ook hun kwetsbaarheden.’’

De wedstrijd zal vrijdag 30 april om 20.00 uur gespeeld worden in Oss. De match is te volgen via het Twitteraccount DTV Top Oss, daar doen we live verslag van gebeurtenissen in de wedstrijd.