Publiekslieveling Coldenhoff uit Heesch afgetroefd door Herlings tijdens eerste manche MXGP Oss

De eerste manche van de MXGP in Oss is zondagmiddag een prooi geworden voor Jeffrey Herlings. Hij troefde publiekslieveling Glenn Coldenhoff daarmee nipt af; de Heeschenaar werd tweede.

De MXGP motorcross keerde afgelopen weekend terug naar Oss, iets waar Martin de Graaf van de internationale motorsportfederatie blij mee is. "Je hoort in een land waar zoveel succes zijn een WK te organiseren."

Zowel Herlings als Coldenhoff waren beiden favoriet onder het publiek. "De sfeer zit er goed in. Telkens al Jeffrey Herlings langs kwam, begon het publiek te juichen."  

Helaas voor Herlings begon de wedstrijd op circuit de Witte Ruijsheuvel in Oss dramatisch; de Italiaan Ivo Monticelli belandde met zijn voorwiel op de rug en schouder van Herlings. Na afloop bleek dat hij daardoor een scheur in zijn schouderblad heeft opgelopen.

(Tekst loopt door onder de video).

Herlings ging vanwege die blessure ook niet meer van start in de tweede manche. Desalniettemin startte Herlings aan een opmars die hem uiteindelijk zelfs de overwinning opleverde, voor Coldenhoff en regerend wereldkampioen Tim Gajser. Ook Coldenhoff had pech. Na een valpartij in de tweede manche werd hij 22e. Toch mocht dat de pret voor de bezoekers niet drukken. "Het is heel leuk. Mooi om te zien hoe ze langs je scheuren."