advertentie Banner SNLR.nl

Puntendeling TOP met tiental FC Dordrecht

TOP Oss heeft de lijn van twee overwinningen niet door kunnen zetten tegen de hekkensluiter van de competitie.

 Tegen FC Dordrecht, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde, bleef het steken op 1-1.

TOP had veel moeite met de nummer laatst uit de Keuken Kampioen Divisie. De Dordtenaren kregen veel kansen. Damien Perquis hield de Osse bezoekers op de been. Toch was het de thuisploeg, die op voorsprong kwam. Aanvoerder Jari Schuurman trok naar binnen en haalde na een combinatie met Anass Achahbar uit met links. In de korte hoek passeerde hij Perquis.

Vanuit het niets kwam er hoop voor TOP. Philippe Rommens krulde van afstand fraai binnen (1-1). Dordrecht-speler Noah Lewis ging in de eerste helft twee keer in de fout. Bij beide overtredingen trok scheidsrechter Edgar Bijl een gele kaart, wat er voor zorgde dat de ploeg uit de regio Rijnmond meer dan een helft met tien man moest spelen.

Dat hielden ze aardig onder controle. TOP had wel een aantal mogelijkheden, maar die waren geen van allen doelman Stoskovic te machtig. Ook Dordrecht bleef kansen creëeren, wel minder dan in de eerste helft.

Met Pieter Langedijk in de ploeg voor Lion Kaak hoopte trainer Klaas Wels op een aanvallender TOP in de laatste tien minuten. Zijn poging in de 88e minuut was nog lastig voor Stoskovic, die moeite had de natte bal in zijn handen te houden. TOP Oss kon er niet van profiteren. Perquis moest even later nog in actie komen. Hij is met Philippe Rommens degene aan wie TOP dit schamel punt te danken heeft.

FC Dordrecht 1 - 1 TOP Oss
Opstelling FC Dordrecht: Petar Stoskovic, Stef Gronsveld, Brandon Ormonde Ottewil, Fabian Maria, Jari Schuurman, Jordy Wehrmann, Pedro Marques, Renny Smith, Anass Achahbar, Noah Lewis en Quincy Hogesteger
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Olivier Rommens, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren; Hennos Asmelash, Lion Kaak; Philippe Rommens; Cihat Celik, Giovanni Büttner en Lars Hutten
Invaller TOP: Pieter Langedijk
Doelpunten: Schuurman (Dordrecht), P. Rommens (TOP)
Gele kaarten TOP: Kaak, Asmelash, Fleuren

De jarige job Niels Fleuren werd getrakteerd op een basisplaats tegen FC Dordrecht. Hij keerde met een minder goed gevoel huiswaarts: