advertentie Banner SNLR.nl

PvdA Den Bosch bezorgd over zorgplicht zwerfdieren

De Partij van de Arbeid (PvdA) van Den Bosch maakt zich zorgen over de zorg voor zwerfdieren en stelt hierover vragen aan het college.

De PvdA heeft het vermoeden dat er ‘s avonds en ‘s nachts geen structurele en adequate zorgverlening is voor zwerfdieren. De loslopende hangbuikzwijn in Empel is hiervan een goed voorbeeld. Volgens de Dierenambulance Brabant Noord-Oost (DABNO) was het dier aan zijn lot over gelaten. De gemeente Den Bosch heeft geen samenwerkings- en subsidieovereenkomst getekend met DABNO, dat vaak toch in actie komt omdat ze zich verantwoordelijk voelt om voor de dieren te zorgen.

De gemeente Den Bosch en de Bossche dierenambulance hebben de verantwoordelijkheid om zwerfdieren op te vangen, maar deze hulp is alleen tussen 09.00 en 20.00 uur ter beschikking. De PvdA wil graag opheldering over de zorgplicht van zwerfdieren buiten die uren. De wens van de partij is dat zwerfdieren ten alle tijden worden geholpen en dat indien nodig een overeenkomst wordt gesloten met DABNO.