advertentie Banner SNLR.nl

PvdA Den Bosch wil overplaatsing jongerenwerkers voorkomen

Twee van de vier medewerkers van jongerencentrum De Poort in Den Bosch dreigen door de gemeente overgeplaatst te worden. Dat stelt de Bossche PvdA die dat wil voorkomen.

 Jongerencentrum De Poort in de Maaspoort is een plek waar jongeren worden gestimuleerd om op het rechte pad te komen of blijven. Het team dat de jongeren begeleidt, bestaat uit vier jongerenwerkers en een directeur. Twee van de jongerenwerkers zijn jarenlang gedetacheerd vanuit welzijnsorganisatie Farent.

Volgens de PvdA moeten deze twee medewerkers terug naar Farent om zo de capaciteit van ambulante jongerenwerk daar te versterken. De partij vreest dan echter dat De Poort dan in de problemen komt. “Als er simpelweg twee vijfde van de uren gekort wordt heeft dat grote implicatie voor de basisvoorziening die De Poort is. De ondersteuning van jongeren in de wijk Noord komt daarmee in het geding”, zegt fractievoorzitter Pieter Paul Slikker.

De PvdA Den Bosch vraagt het College om af te zien van de voorgenomen inkrimping van personeel bij De Poort en om andere mogelijkheden in kaart te brengen om meer werkers op straat te realiseren.