PvdA Oss wil financiële steun voor de Maasdijk na afgelasting

Door het op zeer korte termijn afgelasten van de Maasdijk komt de organisatie van het sportevenement in flinke financiële problemen. En daardoor komen ook toekomstige edities in gevaar. PvdA Oss dient daarom donderdagavond een motie in om de organisatie schadeloos te stellen.

Deze week is bekend geworden dat de gemeente Oss de vergunning voor het tweede deel van evenement de Maasdijk heeft ingetrokken. Het plotseling wegvallen van deze editie is een flinke financiële strop voor de organisatie.

“Uit navraag bij de organisatie blijkt dat de financiële consequenties -indien niet substantieel gecompenseerd- mogelijk toekomstige edities in gevaar gaan brengen”, aldus de PvdA Oss. "Hierdoor bestaat een aanzienlijke kans dat het evenement verloren gaat."

Financiële ondersteuning

De Maasdijk is volgens de PvdA Oss een belangrijk evenement in de gemeente. “Niet alleen draagt het sportief bij aan het welzijn van de inwoners, het verbindt ook de vele kernen waar dit evenement doorheen komt.”

PvdA Oss draagt het college op om de organisatie van evenement actief te ondersteunen bij het vinden van landelijke regelingen om schadeloos gesteld te worden. Indien dat niet lukt, vraagt de partij het college om na te gaan hoe de gemeente Oss de Maasdijk tegemoet kan komen in de geleden schade, zodat volgende edities door kunnen gaan.