advertentie Banner SNLR.nl

PvdA pleit voor andere route sneldienst Maaspoort

De geplande spitsbus die rechtstreeks van station Den Bosch naar Maaspoort moet gaan rijden, rijdt niet de snelste route en slaat een groot deel van het gebied over. 

Zo blijkt uit schriftelijke vragaen van de PvdA. Door het inzetten van een sneldienst, wilde de gemeente de reistijd van Maaspoort naar het station korter maken, zodat meer mensen de auto laten staan, maar volgens de partij gaat dat zo niet gebeuren. Ze pleit voor een aanpassing van de route. 

Reistijd
De partij heeft een onderzoek ingesteld naar de te verwachten reistijden. Een rit op de geplande route zal naar verwachting zo'n vijftien minuten gaan duren. Echter zouden reizigers volgens de partij twee minuten eerder aankomen wanneer de bus via de weg Orthen, Zandzuigerstraat, Nelson Mandelalaan, Royal Welshbrug en Magistratenlaan naar het station rijdt. Daarnaast zou het deel tussen Lokerenpassage en Burg. Godschalkxstraat niet bediend worden. 

Files Empel
De partij benadrukt dat er in de spits ook veel klachten binnenkomen over lange files tussen Empel en het station. Een geringe aanpassing of verlenging van de route van de spitsbus zou volgens haar ook dit probleem kunnen tackelen.