advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

PvdA verbaasd over besluit gemeente om voor 84.000 euro 'zelf omroep te spelen'

De PvdA Den Bosch is verbaasd over de pilot die het stadsbestuur is gestart met het maken van eigen tv-programma’s online. Ook zet de partij vraagtekens bij de kosten van 84.000 euro voor twee maanden.

De gemeente gaat vanaf nu vier tv-programma’s wekelijks online aanbieden om in coronatijd nog beter met de inwoners te kunnen communiceren.  Het gaat onder andere om een debatprogramma en uitzendingen over buurten en wijken.

Kritische nieuwsgaring

Pieter Paul Slikker van de PvdA is kritisch: “Actieve communicatie naar inwoners vanuit de gemeente, zeker tijdens corona, is van groot belang. Dat is echter iets anders dan een praatprogramma met collegeleden over plannen van het stadsbestuur waarbij de redactie én presentatie in handen is van de gemeente zelf.”

Volgens Slikker moet je waken voor het onderscheid tussen vrije en kritische nieuwsgaring aan de ene kant en voorlichting aan de andere kant. “Als de Rijksvoorlichtingsdienst een praatprogramma met Rutte en Hoekstra zou uitzenden over waarom de afschaffing van de dividendbelasting een briljant plan is doet dat immers ook de wenkbrauwen fronsen.”

Lokale omroep Dtv

Ook vraagt de PvdA burgemeester en wethouders hoe de pilot gezien moet worden in relatie tot de lokale omroep Dtv en of er niet overlegd is met hen over vormen van samenwerking.
De Bossche PvdA is verder benieuwd op welke posten van communicatie er nu bezuinigd gaat worden, omdat er al minder geld beschikbaar was voor communicatie. Ook vraagt de partij aan het college of als men na twee maanden hiermee door wil gaan de gemeenteraad hier nog iets over te zeggen krijgt.