advertentie Banner SNLR.nl

PVV: 'Den Bosch heeft niet gevraagd om roetveegpieten'

De Bossche fractie van de PVV wil dat de gemeente roetveegpieten bij de Sinterklaasintocht weigert.

Fractievoorzitter Alexander van Hattem stelde hierover vragen aan burgemeester Mikkers tijdens de commissie Bestuur donderdagavond. Dit naar aanleiding van het bericht op deze site dat er dit jaar voor het eerst roetveegpieten aanwezig zijn bij de intocht in Den Bosch.

“We hebben deze week uit de media kunnen vernemen dat er gekozen is om roetveegpieten toe te voegen aan de intocht, terwijl niemand daarom heeft gevraagd.” Van Hattem zei daarnaast een aparte weigeringsgrond aan de Algemene Plaatselijke Verordening ‘s-Hertogenbosch 2016 (APV) toe te willen voegen. Eerder al lag er een raadsvoorstel voor de wijziging van de APV vanwege het nieuwe evenementenbeleid. “Het gaat om het weigeren van een bepaald evenement waarbij in strijd met onze tradities en waarden wordt gehandeld”, lichtte hij toe.

Iedereen die hij meeneemt tijdens de intocht, zullen we gastvrij ontvangen

• Jack Mikkers - burgemeester

“Volgens mij krijgen wij volgende maand een gast uit Spanje, die een aantal mensen meeneemt”, reageerde burgemeester Jack Mikkers. “Wij hebben als gemeente niets te zeggen over wie hij meeneemt. En iedereen die hij meeneemt tijdens de intocht, zullen we gastvrij ontvangen.”

De PVV dient in de raadsvergadering van 8 oktober een amendement over het onderwerp in.