advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Dieke Steeg

PVV pleit voor ‘nieuw en écht onafhankelijk onderzoek’ vanwege ‘onbetrouwbaar’ Team de Maashorst

Een ‘nieuw en écht onafhankelijk onderzoek’ naar de veiligheid binnen natuurgebied de Maashorst. Daar pleit de Brabantse PVV-voorman Alexander van Hattem voor, nu volgens hem is gebleken dat Team de Maashorst (TdM) ‘een onbetrouwbare partner’ is.

Van Hattem komt met deze oproep naar aanleiding van berichtgeving van Dtv Nieuws, over de bemoeienis van TdM met het onderzoek naar de veiligheid in het natuurgebied dat gelegen is in de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze en Uden. TdM liet een onafhankelijk onderzoeksbureau evalueren hoe veilig bezoekers van de Maashorst zich voelen in het natuurgebied, maar uit onderzoek van Dtv Nieuws bleek dat die evaluatie een stuk minder onafhankelijk verliep dan TdM graag doet geloven. Één van de betrokkenen stelt zelfs ‘monddood’ te zijn gemaakt.

Onbetrouwbare partner

Van Hattem stelt naar aanleiding van die berichtgeving nu vragen aan Gedeputeerde Staten. Hij ziet TdM als een ‘onbetrouwbare partner voor de provincie’ en vraagt of het college die mening van de PVV deelt, “nu is gebleken dat er actief wordt gestuurd op onderzoeken die onafhankelijk hadden moeten zijn en belangengroepen – die in het proces van het onderzoek ook betrokken hadden moeten worden – ter zijde worden geschoven.”

Daarnaast vraagt hij onder andere of het college bereid is om de steun voor de wisent in de Maashorst in te trekken. De komst van die grote grazer was volgens hem namelijk in strijd met de motie ‘Geen Big Five’ uit 2012. In september 2016 beet een wisent een persoon in De Maashorst en rende een paar dagen later op een bezoeker af. Deze wisent is destijds afgemaakt.