advertentie Banner SNLR.nl

PVV’er kampioen vragen stellen in Bossche politiek

Fractievoorzitter van de PVV Alexander van Hattem stelt de meeste vragen aan het Bossche college. Dat blijkt uit onderzoek van Dtv naar de politieke activiteit van de raad in het eerste jaar na de gemeenteraadsverkiezingen.

Van Hattem legde het afgelopen jaar 147 schriftelijke vragen aan het college voor. “Ik denk dat we onze democratische verantwoordelijkheid goed op ons hebben genomen”, zegt de fractievoorzitter.

Als je actief bent, kom je zelf met voorstellen

• Marcel Boogers, politicoloog

Zelf met voorstellen komen, kan op meer sympathie rekenen van politicoloog Marcel Boogers. “Vragen stellen is een beetje passief. Als je actief bent, kom je zelf met voorstellen”, aldus Boogers. “Ik vind het soms zelfs een goedkope manier van aandacht vragen voor een onderwerp”, voegt hij toe. Dat is “grote onzin” volgens Van Hattem. De PVV’er vindt vragen stellen een belangrijk instrument om het college kritisch te ondervragen.

In totaal kreeg het college het afgelopen jaar 1.685 vragen voor de kiezen. Van Hattem stelde als raadslid de meeste vragen en De Bossche Groenen stak er als fractie bovenuit met in totaal 165 vragen aan het college.

Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dtv, Omroep Venlo, Studio040 en WOS Media werken gezamenlijk aan lokale onderzoeksjournalistiek.