Quiet Community Den Bosch maakt geluid voor stille armoede

De derde editie van het magazine Quiet 500 werd donderdagochtend overhandigd bij het stadhuis in Den Bosch. Quiet Community Den Bosch liep daarna door de stad om aandacht te vragen voor armoede.

In de armoedeglossy staan allerlei verhalen van mensen die in armoede leven in Nederland en bevat voor het eerst Bossche bijdragen. Vier jaar geleden werd de community in Den Bosch gestart en inmiddels heeft ze al 800 members en 300 sponsors. Quiet zorgt ervoor dat mensen die in armoede leven een extraatje krijgen waar zij normaal geen geld voor hebben.

De tekst loopt verder na de video:

Na de overhandiging van het eerste exemplaar aan wethouder Huib van Olden, liepen de leden van Quiet een route door de stad. Tijdens de wandeling kwamen ze langs de Bossche sponsors om hen ook een magazine te geven. “We willen graag onze sponsors in het zonnetje zetten, want zij doen echt veel voor Quiet”, zegt projectleider Tessa van Berkel. “Er is veel meer armoede in Nederland dan de meeste mensen denken. In Den Bosch alleen al 9000 huishoudens die ermee te maken hebben.”

Member

Member en vrijwilliger van Quiet, Cathy van Hoof, is via de voedselbank bij Quiet gekomen. “Door Quiet kan ik nu zelf iemand een keer meevragen voor een etentje. En daarnaast leg je contact met mensen die in dezelfde situatie zitten als jij en dat is fijn”, aldus Van Hoof.

Quiet Den Bosch is blij dat er steeds meer aandacht komt voor armoede in Nederland en hoopt in de toekomst meer sponsors te kunnen werven, maar vooral mensen te kunnen helpen.