advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Rachelle (30) uit Den Bosch: "Het leek meant to be"

Rachelle (30) nam vorig jaar ontslag van haar baan. Op reis door Thailand hoopte ze de inspiratie te vinden voor een nieuwe stap in haar leven. Toen kwam corona. Haar plan ligt in de prullenbak. Wat nu?

“Ongeveer een jaar geleden stopte ik met werken. Ik wist even niet meer wat ik wilde. Het idee was om twee maanden op reis te gaan en daarna met frisse moed een baan te zoeken die bij me past.

Nog voordat ik wegging kreeg ik een aanbod van een bedrijf waar ik heel graag wilde werken. Het leek meant to be. Ik zou lekker gaan reizen in Thailand en daarna aan de slag gaan.

Schiphol

Totdat onze grote vriend Corona de kop op stak. Een maand na mijn vertrek stond ik alweer met mijn backpack op een uitgestorven Schiphol. Helaas ontbond een paar weken later mijn werkgever ook nog eens mijn nieuwe contract. So much for meant to be.

Natuurlijk baalde ik daar wel even van. Ik ben geneigd zekerheid op te zoeken en was dus blij dat ik van de ene baan naar de andere over kon stappen. Nu viel die veiligheid opeens weg. Toch bleek dat na verloop van tijd niet zo erg als ik had gedacht.

Ik had namelijk al langer de stiekeme droom om voor mezelf te beginnen als tekstschrijver. Opeens had ik tijd om wat serieuzer naar dat voornemen te kijken.

Zeven kleuren stront

Op dit moment werk ik aan mijn huisstijl en doe ik al wat werk voor vrienden en kennissen. Een dezer dagen ga ik de stap definitief zetten en start ik mijn eigen bedrijf. Het is een flinke stap buiten mijn comfort zone, maar hey, that’s where the magic happens.

Er komen weliswaar meer dan zeven kleuren stront bij kijken, maar ik voel gewoon dat dit bij me past! Op onzekere momenten zeg ik tegen mezelf: wat is nou het ergste dat er kan gebeuren? Het is een cliché maar je kan beter spijt hebben van wat je wél hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.