advertentie Banner Trined

Rad van Geluk moet Schadewijkers een glimlach en meer contact bezorgen

Ons Welzijn gaat vanaf woensdag de Osse Schadewijk in met het Rad van Geluk. Op die manier probeert de organisatie wat vrolijkheid in de wijk te brengen en tegelijkertijd in contact te komen met de wijkbewoners.

Deelnemers aan dit rad van fortuin hebben altijd prijs, zegt Alex van der Heijden van de welzijnsorganisatie. ‘’We hebben samen met BrabantWonen, de wijkraad en lokale ondernemers voor leuke prijsjes gezorgd. Denk aan tegoedbonnen voor kerstbroden bij de bakker, eetbonnen van de plaatselijke cafetaria’s en bonnen van een supermarkt. We bellen bij elk huis aan. Bij de helft van het aantal vakjes op het rad heb je zelf prijs. Bij de andere helft mag jij bepalen wie bij jou in de straat de prijs krijgt. Op die manier kweken we saamhorigheid.’’

Glimlach

De actie van Ons Welzijn is niet alleen bedoeld om een glimlach op de gezichten van de Schadewijkers te krijgen. ‘’We willen zo ook de voordeur openkrijgen om te kunnen vragen hoe het met de mensen gaat’’, aldus Van der Heijden. De actie start in de Verzetsheldenbuurt, daarna is de Vogelwijk aan de beurt. Elke deelnemer aan de actie krijgt sowieso een kerstattentie.