advertentie Banner SNLR.nl

RADAR Den Bosch: ‘Discriminatie Aziatische mensen is herkenbaar’

Woensdagavond zond Dtv Nieuws een reportage uit over de Chinese Yan Yan. Haar verhaal is herkenbaar voor antidiscriminatiebureau RADAR Den Bosch.

In het Dtv Nieuws van woensdag deed Yan Yan haar verhaal. De Chinese woont drie jaar in Den Bosch en is sinds de corona-uitbraak meerdere malen het slachtoffer geworden van racistische uitingen.

Een zorgelijke tendens, vindt Yvonne de Lege van RADAR Den Bosch. Het antidiscriminatiebureau registreert soortgelijke gevallen als die van Yan Yan en herkent haar verhaal: “Naar aanleiding van corona zie je dat mensen uitgescholden, bespuugd en fysiek aangevallen worden. Het is heel erg.”

Overigens ziet RADAR dat niet alleen Chinezen de dupe zijn van racisme sinds de corona-uitbraak: “Aziatische mensen, maakt niet uit of ze uit China, Vietnam of waar ze vandaan komen, worden over één kam geschoren. Ze worden als de aanstichters van de coronacrisis gezien. Ik denk dat dit bij mensen vast in hun hoofd zit. En als er een tweede golf komt, is dit niet afgelopen.”