Radeloze Bernd wacht al maanden op ontmoeting Robben

Bernd Derksen keek er zo naar uit, hij zou voetbalheld Arjen Robben gaan ontmoeten nadat hij hem uitdaagde voor een challenge. Maar na maanden wachten is die afspraak nog steeds niet ingewilligd. 

De autistische Bernd daagde de voetballer in oktober uit voor een keepersduel als onderdeel van een campagne van Special Olympics. Robben durfde de uitdaging aan te gaan en liet Derksen in een videoboodschap weten dat hij zijn borst nat kon maken: "we zien elkaar snel op het veld", beloofde hij. 

'Ik moet klaar zijn voor Robben-modus'
De Udenaar, die zelf bij het G-team van UDI'19 keeper is, was door het dolle heen en vanaf dat moment stond zijn hele leven in het teken van de ontmoeting. Wanneer de ontmoeting ging plaatsvinden wist hij niet, maar het was voor Bernd zeker dat dat vanaf nu elke dag kon zijn. "En dus leefde hij vanaf dat moment in een modus waarin hij iedere minuut klaar moest zijn voor de challenge met Robben", vertelt UDI-begeleider Carla Doeleman. 

Hoop
Eind november kreeg Bernd eindelijk bericht. Hij was op 8 december welkom in Bayern voor de thuiswedstrijd tegen Nürnberg. Echter door familie-omstandigheden kon Bernd niet naar de wedstrijd toe. Inmiddels zijn de maanden voorbij gegaan en zit Bernd nog iedere dag vol spanning te wachten op een nieuwe ontmoeting. Omdat hij zichzelf niet nog een keer vergeeft als het niet doorgaat, zegt hij volgens Doeleman niks meer toe en plant hij geen afspraken meer in. "Zelfs op vakantie gaan wil hij niet, want wat als Robben dan belt". 

Carla Doeleman heeft daarom een laatste emotionele brief gericht aan het management van Arjen Robben. Daarin schrijft ze dat Bernd rotsvast vertrouwen in zijn voetbalidool heeft en hoopt dat het nog goed komt.

advertentie

Lees ook deze artikelen