advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vijf en zes jarigen training bij FC de Rakt Dtv/David de Vaan

Rakkiebal: voetbal voor kinderen van vijf en zes jaar in Uden

Kinderen van vijf en zes jaar oud kunnen hun borst(je) nat maken: zij kunnen voortaan gaan voetballen bij FC de Rakt in Uden. In samenwerking met het landelijke initiatief Voetjebal zijn ze begonnen met een training voor de jonge sporters.

“Wij kregen regelmatig aanmeldingen van drie, vier, vijf en zes jarigen, waarvoor wij geen aanbod hadden. Met ‘Rakkiebal’ kan dat voortaan voor de vijf en zes jarigen wel”, vertelt Erik Sanders, voorzitter van FC de Rakt.

De kinderen jonger dan vijf jaar kunnen terecht bij Voetjebal. Zij geven trainingen in de gymzaal. De ouder kan zelf als begeleider meedoen. “Zodra ze vijf jaar zijn, beginnen ze de spellen bij ons niet meer leuk te vinden”, vertelt Martijn Sonderen van Voetjebal Uden/Veghel.

Tussen wal en schip

Het probleem daarvan is dat de kinderen nog te jong zijn om naar een jeugdelftal te gaan. Daar hebben ze nu met FC de Rakt een oplossing mee gevonden: een training gericht op die kinderen. En wanneer er (te) jonge kinderen bij De Rakt aankloppen, worden zij doorverwezen naar Voetjebal.  

“Zo hebben we een mooie verbinding gecreëerd, waardoor kinderen nu vanaf twee jaar tot hun tachtigste door kunnen voetballen”, vertelt Sanders. Hij hoopt dat meer kinderen zich in de aankomende maanden aanmelden en er nog een aantal groepen bijkomen.