Ramkraak Heesch leidt tot vondst harddrugs en wapens

De politie heeft in een onderzoek naar de ramkraak in Heesch op 1 april harddrugs en vuurwapens gevonden in Schaijk. De verdachten van de kraak blijven langer vastzitten.

Op maandag 1 april 2019 vond er een ramkraak plaats bij de Primera aan de Schoonstraat in Heesch. Bij deze ramkraak werden tientallen sigarendoosjes weggenomen. Enkele uren na de ramkraak werden er drie verdachten aangehouden in een woning in Heesch. De buit werd ook in de woning aangetroffen. De drie verdachten moesten zich afgelopen donderdag verantwoorden bij de rechter-commissaris en hij bepaalde dat ze 14 dagen langer vast blijven zitten.

Afgelopen vrijdag werden in hetzelfde onderzoek twee doorzoekingen verricht in chalets op camping de Maashorst in Schaijk. Bij één van de doorzoekingen werden twee vuurwapens, een grote hoeveelheid cocaïne, contant geld en vuurwerk aangetroffen. De bewoonster werd aangehouden. In het andere chalet werd er ongeveer 5000 XTC pillen, 1200 gram MDMA en delen van een politie-uniform aangetroffen.

Het onderzoek loopt nog in volle gang waarbij er onder andere onderzoek wordt gedaan naar een woninginbraak, diefstal van een BMW en heling van fietsen.

advertentie

Lees ook deze artikelen