Rammelklinkers in Berghem vervangen, bestuurders moeten omrijden

De rammelklinkers in het wegdek van de Kerkstraat in Berghem worden op dit moment vervangen. Daardoor kunnen automobilisten geen gebruik maken van de Kerkstraat en de Pastoor van Teteringstraat.

De wegen zijn al vanaf 28 juni in beide richtingen dicht. Het oponthoud duurt tot 26 juli.

De losliggende straatstenen zorgden voor geluidsoverlast in de straat. Het probleem is ontstaan door een eerdere reconstructie waarbij de waterbergende onderlaag keihard was geworden. De klinkers kwamen daardoor los op de onderlaag te liggen.

Verzet vanuit de buurt

Buurtbewoners riepen de gemeente afgelopen najaar op in te grijpen. De gemeente Oss gaf in december aan geen geld te hebben om de weg te verbeteren. Wethouder Joop van Orsouw is daarna zelf nog poolshoogte komen nemen en heeft gesproken met de bewoners. Daar werd nog eens extra duidelijk dat de rammelende klinkers toch voor veel geluidsoverlast zorgen. Inmiddels is wel een geldpotje gevonden.

Rioolwerkzaamheden

Het is niet de enige plaats in Berghem waar op dit moment werkzaamheden zijn. Een gedeelte van de Burgemeester van Erpstraat in Berghem is vanaf maandagochtend afgesloten voor verkeer. De gemeente Oss werkt aan de rioolleidingen. Verkeer tussen Berghem en Koolwijk/Herpen wordt omgeleid.