advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Rammelklinkers Kerkstraat Berghem toch dit jaar nog aangepakt

Goed nieuws voor de bewoners van de Kerkstraat in Berghem: de inmiddels beruchte rammelklinkers in het wegdek worden toch nog dit jaar aangepakt. Dat deelde wethouder Joop van Orsouw donderdagavond mee tijdens een commissievergadering.

Volgens Van Orsouw is er inmiddels toch een potje geld gevonden om de straat aan te pakken en is er ook al een aannemer in beeld. In december werd nog gezegd dat de gemeente op dat moment geen geld had om het probleem te verhelpen. Er was ook niet echt haast bij omdat de wegsituatie niet gevaarlijk is voor het verkeer.

De wethouder is daarna zelf nog poolshoogte komen nemen en heeft gesproken met de bewoners. Daar werd nog eens extra duidelijk dat de rammelende klinkers toch voor veel geluidsoverlast zorgen. Het probleem is ontstaan door een eerdere reconstructie waarbij de waterbergende onderlaag keihard was geworden. De klinkers kwamen daardoor los op de onderlaag te liggen.

Het wegdek wordt nu dus toch dit jaar nog aangepakt. “Als je het af en toe vriendelijk vraagt, dan is er soms toch nog wat geld te vinden”, aldus de uitleg van wethouder Van Orsouw.