advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ramon (34) uit Den Bosch: "Opeens had ik niets meer; geen werk, geen collega's"

Ramon (34) heeft een bijzonder oog voor mooie spullen. Daardoor had hij ook bijtijds door dat hij met zijn carrière op een lelijk pad zat. Hij besloot de boel om te gooien. Nu vertelt hij zijn verhaal.

“De afgelopen zeven jaar heb ik in de herenmode gewerkt. Mode en styling zaten er al van jongs af aan in. Als mijn ouders vroeger een avondje weg gingen, ging ik aan de slag met de herinrichting van de woonkamer. Bij terugkomst troffen ze dan de bank aan de andere kant van het huis aan.

Niets

Toch verloor ik op een gegeven moment het plezier in mijn baan. Daarom ben ik met een loopbaancoach aan de slag gegaan. Dat traject heeft in totaal twee jaar geduurd, van coachgesprekken tot het vinden van de juiste opleiding. Begin dit jaar hakte ik de knoop door: ik nam ontslag om me volledig te storten op een opleiding tot makelaar. Een heftige keuze. Ik had niets meer; geen werk, geen collega’s.

Al snel kreeg ik een aanbod om te gaan werken bij een makelaarskantoor. Die baan combineer ik nu met mijn opleiding. Ik moet weer helemaal van voren af aan beginnen. Vroeger was ik de vraagbaak voor collega’s en nu ben ik degene die de vragen stelt. Dat is soms best pittig maar ik ben heel blij met dit nieuwe avontuur. De eerste bezichtiging die ik deed, ging nog niet zo goed. Inmiddels heb ik er al 25 gedaan en merk ik dat het steeds soepeler gaat. Ik groei en krijg eindelijk weer energie van mijn werk.

Geen genoegen

Of het nou over je baan of over jouw schoenkeuze gaat: neem niet genoegen met iets wat het niet helemaal is. Maar wacht liever en spaar door totdat je kan kopen wat je écht wil. Voor een baan geldt precies hetzelfde: denk goed na wat je echt wil en volg desnoods een nieuwe opleiding.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.