Rampweek voor Heesche familie Van den Akker: 'Totaal niet aan corona gedacht'

Het allereerste dodelijke slachtoffer van corona in Bernheze was Jan van den Akker uit Heesch. De familie werd zwaar getroffen, want nog in dezelfde week overleden zijn twee zussen aan het virus. "Waar we toen in terecht kwamen was een rollercoaster, je weet niet wat je meemaakt."

Maureen van den Akker, de dochter van Jan, vertelt namens de familie het verhaal. "Toen net alles dicht ging, werd Jan ziek. We dachten dat hij het aan zijn hart had. Totaal niet aan corona gedacht. Toen hij positief was getest, sloeg dat in als een bom." Meerdere gezinsleden werden ziek omdat ze elkaar verzorgden. "Als we toen wisten wat we nu weten, dan zouden we er anders mee om zijn gegaan."

Een moeilijke tijd volgde, vooral voor weduwe Annie van den Akker-Sigmans. "Zij kon haar verhaal alleen telefonisch delen, omdat er geen bezoek mocht komen." Annie onthulde woensdag samen met burgemeester Marieke Moorman de plaquette bij de corona-herinneringsboom aan het Wagnerplein in Heesch. De burgemeester belde de familie vorig jaar om ze te condoleren met hun verlies. "Omdat corona zoveel impact heeft, ben ik dat gaan doen, bij elke coronaoverledene. Ik kon toen niet bevroeden dat het er zoveel zouden zijn." In Bernheze waren er 70 coronadode te betreuren. Moorman heeft zeker tussen de 45 en 50 nabestaanden gebeld.