advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Mooi Berghem

Randy Voet en de Kerstman op tour door Oss om mensen een steuntje in de rug te geven

Meer dan 30 mensen uit Oss en omgeving werden zaterdagavond blij verrast met een 'kerstpakket voor iedereen die het gewoon even moeilijk heeft'. Alwin van Dijk (als Kerstman) deelde de pakketten uit samen met zanger Randy Voet.

"We hadden met de Sinterklaasintocht op 22 november ook al iets geks, coronaproof georganiseerd. Dus nu vroegen we ons af of er niet iets was, wat we voor Kerst konden doen", vertelt Van Dijk enthousiast. 

De heftige lockdown betekende voor Van Dijk wel dat hij het met minder mensen moest doen dan dat hij zou willen. "Eigenlijk wilden we natuurlijk nog met veel meer mensen iets organiseren maar dat kon natuurlijk niet. Dus ja, dit is het geworden." 

Mensen konden andere mensen opgeven of aanmelden voor het steuntje in de rug van Van Dijk. Bij die mensen ging de Kerstman dan langs, met livemuziek die geregeld werd door Randy Voet. Bij alle mensen die waren opgegeven zijn de heren langs geweest, met een boodschappentas vol eten en drinken van de Jumbo. Zevenendertig adresjes in totaal. "En dat waren echt ontzettend verschillende mensen, die om wat voor reden dan ook gewoon effe een steuntje in de rug konden gebruiken. We spraken iemand die bijvoorbeeld dit jaar moeder, dochter en beste vriendin verloren had. Die persoon reageerde ook heel emotioneel toen we het pakketje kwamen afgeven. Dat doet echt wel wat met je, dat je die mensen dan in ieder geval voor even blij hebt gemaakt."

Van Dijk hoopt net als iedereen, dat het uitdelen van deze pakketten volgend jaar niet meer nodig is. "Maar we hebben al zoveel leuke, dankbare berichtjes gehad na zaterdagavond dat we hier eigenlijk wel gewoon mee door willen gaan. Dus corona of geen corona, hopelijk toeren we volgend jaar gewoon weer door de straten!"