advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ravage na vermoedelijke aanslag op supermarkt Heeswijk-Dinther; 'Het was een enorme knal!'

De Poolse supermarkt aan het Plein 1969 in Heeswijk-Dinther is in de nacht van maandag op dinsdag vermoedelijk het doelwit van een aanslag geweest. Volgens een Officier van Dienst was er een explosief geplakt op een van de ramen van de winkel.

De ravage is groot. De omgeving van de supermarkt Biedronka ligt bezaaid met glasscherven en brokstukken. Ook omliggende panden hebben door de rondvliegende brokstukken schade opgelopen.

Tekst loopt door onder video

Appartementen boven de winkel zijn ontruimd. De twintig bewoners zijn uit voorzorg geëvacueerd en opgevangen in een brandweerkazerne.  
De inzet van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek na onderzoek van de politie niet nodig. Deskundigen hebben na een controle geen beschadigingen gezien aan de constructie van het appartementencomplex. De bewoners kunnen dus weer terug naar hun appartement.

Ook in Aalsmeer was er een explosie bij dezelfde supermarktketen. Nog onduidelijk is of deze explosies iets met elkaar te maken hebben.

Update

Burgemeester Marieke Moorman heeft de locatie bezocht en heeft gereageerd op de explosie. "Bewoners en winkeliers zijn erg geschrokken. Ik leef met hen mee. Het is nogal wat als je ’s nachts uit je huis moet. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen."

Ton Lunenburg woont pal tegenover de Poolse supermarkt en kijkt vanaf zijn balkon neer op de grote ravage. "Ik dacht eerst dat het om een plofkraak zou gaan bij de Rabobank of een vuurwerkbom", vertelt Lunenburg.  Ook Henriëtte van Schijndel, die boven de supermarkt woont, dacht niet direct aan een explosie. "Ik dacht eerst dat er een auto naar binnen reed."

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt naar getuigen of bewoners die camerabeelden willen delen.