advertentie Banner SNLR.nl

Ravenstein proost op nieuwe plannen met Raadhuis

Handtekeningen en champagne maandagavond in het Raadhuis in Ravenstein. Meerdere partijen ondertekenden een overeenkomst waarbij het historische gebouw een nieuw functie gaat krijgen.

In het Raadhuis komen in ieder geval een restaurant en informatiepunt, over meerdere bestemmingen wordt nog gepraat. De nieuwe invulling moet van Ravenstein weer een bruisende toeristentrekpleister maken. Verschillende organisaties in de stad hebben meegewerkt aan de overeenkomst. Stichting Ravensteins Raadhuis, restaurant Donato’s Gewoon Bijzonder, Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR), Heemkundekring Land van Ravenstein en het Sint Barbara Gilde zijn straks samen de hoofdgebruikers van het oude Raadhuis. 

Bruisender
Ravenstein wil bruisender worden. De nieuwe functies moeten meer bezoekers en toeristen aantrekken. Restaurant Donato's krijgt daarin de hoofdrol. Wethouder Frank den Brok: "Alle partijen die meedoen gaan samenwerken om die toeristen naar Ravenstein te trekken. Ze kunnen samen mooie arrangementen maken, bijvoorbeeld een trip met de Heemkundekring en dan een hapje bij Donato's."

Mari van Roosmalen van de dorpsraad Ravenstein denkt dat het plan een mooie nieuwe toekomst zal inluiden waarin de stad weer net zo bruisend zal worden als vroeger. "Dat is ook wat de stad verdient." De plannen zijn - ijs en weder dienende - in het jaar 2021 realiteit. Of dan ook de bussen met Chinezen en Russen door de stad zullen rijden is afwachten. Fietje Tonnis Gielen, inwoonster van Ravenstein: "Meer toeristen? Nou... ik weet niet of ik dat een goed idee vind. Ravenstein moet ook wel een beetje rustig blijven voor de inwoners.