advertentie Banner SNLR.nl

Rechtsback Hennos Asmelash keert terug bij TOP

TOP Oss huurt Hennos Asmelash nog een seizoen van ADO Den Haag. De rechtsback maakte in de slotfase van vorig seizoen een goede indruk.

Asmelash kwam in het seizoen 2018-2019 tot 23 wedstrijden voor TOP, waarin hij een keer scoorde. De 20-jarige vleugelverdediger kan ook centraal in de defensie en op het middenveld spelen. "Ik wil vooral heel veel speelminuten maken en mezelf laten zien. Die kans is bij TOP Oss groter (dan bij ADO Den Haag, red.)", zegt Asmelash, die deze zomer wel even terugkeerde in Den Haag. "Het is fijn om terug te komen bij deze leuke en warme club én heel gezellig om weer bij de gebroeders Rommens in Veghel in huis te trekken. Hopelijk kunnen we met z’n allen weer wat moois neerzetten.”

 

Technisch directeur Peter Bijvelds was er vanaf het begin van de transferperiode op gericht hem binnen te halen. "Wij denken dat hij kan uitgroeien tot een topspeler in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is altijd onze eerste optie geweest en gelukkig is het gelukt om hem opnieuw te strikken”, vertelt Bijvelds.

Aanvallende impulsen
Ondertussen probeert het elftal van Klaas Wels zich ook aanvallend te versterken. Later deze week hopen de Ossenaren een nieuwe aanwinst te presenteren. Delano Ladan, die vorig jaar ook op huurbasis bij TOP speelde, komt in ieder geval niet terug naar Oss. Cambuur Leeuwarden heeft de aanvaller van ADO overgenomen. Vrijdagavond begint het seizoen officieel met de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, thuis tegen Jong Ajax.