Reddingsbrigade Rosmalen haalt drie Nederlandse titels in Reeuwijk

Maaike Hirink, Dennis Oomen en meisjes C van de reddingsbrigade uit Rosmalen hebben bij het NK Ocean in Reeuwijk Nederlandse titels in de wacht gesleept.

Hirink pakte zelfs twee keer de overwinning, bij beachflags en bij boardrace. Ook Oomen haalde goud bij beachflags. Dit is een onderdeel waarbij deelnemers op hun buik in het zand liggen met het gezicht van de flags af. Als het startsignaal gaat, moeten de sporters zich omdraaien en zo snel mogelijk een flag in de wacht slepen. Iedere ronde vallen er kandidaten af die geen flag hebben kunnen pakken. Lisabel Neijman, Marijn van der Liet, Emma ter Borg en Esmee van Gullik van de meisjes C hadden de beste score over alle teamonderdelen (board rescue, recue-tube-rescue-race en cameronrelay). 

Eerste wedstrijd in anderhalf jaar

De reddingsbrigade uit Rosmalen ging met zestien sporters naar het Nederlands Kampioenschap Ocean voor aspiranten toe. Daarvoor verzamelde het om 7.30 uur bij het clubhuis in Maliskamp. Het was de eerste wedstrijd in anderhalf jaar tijd. De Rosmalense lifesavers lieten zien dat ze tijdens de corona-lockdown fanatiek, soms ook zelfstandig, hadden doorgetraind en dat deze inspanning niet onverdienstelijk is geweest. In totaal gingen er vier gouden, zes zilveren en drie bronzen medailles mee in de tas terug naar Brabant.

Volgend weekend houdt de reddingsbrigade in Rosmalen zelf hun clubkampioenschap bij de Groote Wielenplas.