advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Reek krijgt Aldi: ‘Opsteker voor het dorp’

Reek krijgt een Aldi-supermarkt. Dat heeft het college van Landerd dinsdag besloten. Het gaat om een tijdelijke supermarkt die maximaal tien jaar mag blijven.

De super komt niet op bedrijventerrein Reek-Zuid, maar tegenover het Tinq-tankstation aan de Monseigneur Borretstraat. Volgens Landerd is de tijdelijke vestiging ook een wens van Aldi zelf, om te kunnen beoordelen of een permanente winkel haalbaar is.

De vraag is wat de komst van een Aldi betekent voor Schaijk en Zeeland, de andere kernen in de gemeente Landerd. Afgesproken is dat het Aldi-filiaal in Zeeland nog sowieso 3,5 jaar blijft. “In het uitgevoerde koopstromenonderzoek staat dat een supermarkt in Reek mogelijk negatieve effecten heeft op Schaijk en Zeeland. Het college wil daarom vooralsnog geen medewerking verlenen aan een permanente discounter”, laat de gemeente weten.

De komst van de Aldi naar Reek is een opsteker voor de leefbaarheid van dit mooie dorp

• Hans Vereijken, wethouder gemeente Landerd


Wethouder Hans Vereijken is tevreden over de komst van het filiaal: “Een Aldi in Reek is één van de speerpunten uit het coalitieprogramma. Het is ook een belangrijk onderdeel van het dorpsontwikkelingsplan waar veel Reekenaren zich actief voor inzetten. De komst van de Aldi naar Reek is een opsteker voor de leefbaarheid van dit mooie dorp.”

Stem van inwoners
Bewoners en ondernemers uit Landerd krijgen de kans om een ‘onderbouwde reactie’ te geven waarom ze voor of tegen een permanente discounter in Reek zijn. “Deze input kan de gemeente gebruiken voor de beoordeling van een eventueel verzoek om een permanente discounter op Reek-Zuid te laten vestigen”, zegt een woordvoerster van de gemeente.