Regels staan dagbestedingsplan Herpen in de weg

Een plan om aan de Hoefstraat in Herpen te beginnen met ‘groene dagbesteding’ voor mensen met een beperking gaat waarschijnlijk toch niet worden uitgevoerd.

De partijen in de Osse raad hadden donderdagavond veel waardering voor het initiatief van René Megens, maar de regels staan de uitvoering in de weg.

Megens sprak in de vergadering de commissieleden toe in een uiterste poging om het project toch nog van de grond te krijgen. Het gaat om een stuk grond dat vroeger bij een manege hoorde dat hovenier Megens twee jaar geleden kocht. Hij was misschien naïef geweest door te denken dat het met de formaliteiten wel goed zou komen, zo gaf hij tijdens de vergadering toe.

Het blijkt echter dat zijn plannen niet passen binnen de gemeentelijke en provinciale regels voor het gebied. “We hebben onszelf nu eenmaal regels opgelegd”, zei wethouder Johan van der Schoot, die het geen goed idee vond om in afzonderlijke gevallen van die regels af te gaan wijken. Een meerderheid van de partijen moest de wethouder daarin gelijk geven, ondanks dat ze het plan van Megens eigenlijk wel prima vonden.