advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Regio maakt zich sterk voor schonere lucht

De regio Noordoost-Brabant heeft zich als eerste regio in Nederland aangemeld voor het Schone Lucht Akkoord. In het akkoord staat hoe de regio de luchtkwaliteit wil verbeteren.

"Luchtkwaliteit houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Daarom hebben wij als Regio Noordoost Brabant overlegd of en hoe wij gezamenlijk onze inzet voor schone lucht vorm kunnen geven", legt de Osse wethouder Johan van der Schoot (foto) uit. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven ontving de regio NOB op het jaarcongres van Schone Lucht Akkoord. De officiële ondertekening is halverwege maart.

Onderzoek naar coronabesmettingen

De luchtkwaliteit in Noordoost-Brabant laat volgens onderzoek te wensen over. "Daarom pakken wij deze handschoen op. Daartoe is des te meer aanleiding nu het RIVM het verband onderzoekt tussen luchtkwaliteit en de invloed op de hoeveelheid corona-besmettingen in Oost-Brabant", zegt CDA-wethouder Van der Schoot.

Kruisbestuiving

Wethouders uit de ene gemeente worden bijgestaan door ambtenaren uit een andere gemeente. Dat moet zorgen voor kruisbestuiving. De gemeenten (onder andere Bernheze, 's-Hertogenbosch, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden) werken ook samen met de provincie Noord-Brabant en betrekken ondernemers en het onderwijs erbij.