Regio Deal van 10 miljoen maakt veel projecten mogelijk

Van geld voor leegstand in het centrum tot geld voor de agrarische sector. Dit is mogelijk door de tien miljoen die het kabinet beschikbaar stelt. 

Op valentijnsdag werd bekend dat het kabinet 10 miljoen euro beschikbaar stelt met de Regio Deal voor het versterken van de leefbaarheid voor de inwoners van Noordoost-Brabant. Daarmee kunnen de opgaven op het gebied van leefbaarheid, wonen en werken sneller aangepakt worden.

Er zijn verschillende projecten waar een deel van de tien miljoen naartoe kan gaan. "Een burger vindt het prettig om te winkelen in een winkelcentrum zoals Oss of Uden waar het fijn winkelen is. Je hebt gezien dat er daar de afgelopen tijd wel problemen waren rondom het winkelcentrum. Daarvoor zou het geld benut kunnen worden, maar denk ook aan heel veel agrarische bedrijven", zegt voorzitter van regio Noordoost-Brabant Jack Mikkers.

Nieuwe gereraties 
Als het aan de voorzitter ligt gaan de inwoners van Noordoost-Brabant veel merken van het bedrag. “Het moet voor de nieuwe generaties prettig wonen zijn in de dorpen en steden in ons gebied. Dus geen leegstand, veel levendigheid en een gemeenschap waar het fijn is om te wonen. We hopen dat we met die tien miljoen een bijdrage kunnen leveren."

Een Regio Deal is een samenwerking tussen het Rijk en de regio. Met de deals wil het kabinet gebieden en samenwerkingen versterken. Het kabinet heeft hiervoor in totaal 500 miljoen euro beschikbaar gesteld. Er waren in totaal 26 aanvragen voor de Regio Deal en 14 regio’s zijn beloond. Waaronder de regio’s in Noordoost-Brabant.

advertentie

Lees ook deze artikelen