advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Reisadviseurs zijn blij dat er weer gereisd wordt: 'Iedereen snakt naar een vakantie'

Kroatië leek geen probleem, maar plots ging het land toch op code oranje. Hetzelfde geldt voor Barcelona en ook bij onze zuiderburen Antwerpen. Reisadviseurs uit Oss en Den Bosch gaan in Focus in gesprek over welke landen nog wel mogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Linda Bloksma uit Den Bosch en Antonia van Gaalen uit Oss zijn beide zelfstandig reisadviseurs. In maart kon er door het coronavirus niet meer gereisd worden. Toen hadden de adviseurs het vooral druk om de reizigers terug naar Nederland te halen en vakanties om te boeken.

De reisadviseurs merken nu dat er weer meer vakanties worden geboekt. En dat is een opluchting. “Ik ben wel blij dat iedereen weer vakantie kan gaan boeken. Iedereen heeft maanden thuis gezeten en iedereen snakt ook wel naar een vakantie, maar de mensen vinden het ook spannend wat ze moeten doen”, vertelt Linda Bloksma.

Het is lastig voor de reisadviseurs om te zeggen waar je deze zomer nog het beste naartoe op vakantie kan gaan. Toch vallen twee landen op. “Het blijft natuurlijk lastig, maar op dit moment is Griekenland een aanrader. Italië ook. Daar is het nu heel goed onder controle gekomen”, zegt Antonia van Gaalen.