advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Reisbranche verdeeld over maatregel reizen in het buitenland: 'We hebben al heel veel klappen moeten verduren'

Op vakantie gaan naar het buitenland kan je voorlopig beter niet doen. Dat was het dringende advies van premier Mark Rutte tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag. De zoveelste klap die de reisbranche ook in onze regio te verduren krijgt.

“Natuurlijk hebben we er een belang bij dat Rutte dat niet zegt, maar ook zonder dat belang is het raar. Het is hetzelfde kabinet dat beslist welke landen op geel of op oranje gaan. Dan wordt er voor Curaçao wel een uitzondering gemaakt, terwijl er wordt geadviseerd niet te reizen. In Nederland kan je ook gewoon reizen, dus wat dat betreft vond ik de uitspraak bijzonder” vertelt Harco van Uden van Experience Travel in Den Bosch.

De Canarische Eilanden, Zweden en Curaçao zijn woensdag op de wereldkaart nog geel gekleurd. Dat een vakantie naar Curaçao mogelijk is, merken de reisbureaus. “Niet dat er meteen mensen zijn van hier wil ik nu naartoe, maar ik geloof wel dat als we langer in deze strengere maatregel zitten dat dadelijk met kerst mensen wel gaan zeggen dat als ze hier de maatregelen moeten volgen, waarom dan niet op een zonnige bestemming?”, aldus Esmee van Uden van Reis(es)mee uit Heesch.