advertentie Banner SNLR.nl

Reisbureau uit Oss doet appel op Floortje Dessing: ‘Word onze ambassadeur’

“Lieve Floortje, zou jij als ambassadeur op willen treden voor ons ‘kleine reisondernemingen'?” Deze oproep doet een Oss’ reisbureau om aandacht te vragen voor dreigende faillissementen van onafhankelijke reisbureaus.

In de brief stelt Marielle Henzen van VankantieXperts Travel Team dat de CEO’s van grotere partijen uit de reisbranche vaak wél de aandacht krijgen van talkshows en nieuwsprogramma’s. “Wat mij zelf als eigenaar van een reisbureau tegenvalt is dat er niemand de belangen en positie voor de tussenpersonen - reisbureaus, zelfstandige adviseurs en andere kleine reisondernemingen- duidelijk maakt bij Beau, OP1 of waar dan ook.”

“Wij kunnen geen ‘afhaalvakanties’ bieden, of ‘thuisvakanties’”

• Marielle Henzen, VakantieXperts Travel Team

Die noodzaak om vertegenwoordigd te worden is volgens Henzen groot, gezien de financiële onzekerheid van veel reisbureaus. “Wij kunnen geen ‘afhaalvakanties’ bieden, of ‘thuisvakanties’”. Henzen verwacht voor 2020 een omzetdaling van minimaal 80 procent.  

“Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over wie onze pleitbezorger in deze corona tijd zou kunnen zijn: ‘jij, Floortje Dessing’ natuurlijk!"

Lees hieronder de volledige brief.