advertentie Banner SNLR.nl

Reisorganisatie druk in de weer tijdens coronacrisis

Een reis naar het buitenland zit er voorlopig niet in. Reisorganisatie ExperienceTravel uit Den Bosch is daar net als andere reisorganisaties de dupe van.

“We zijn heel druk met het terughalen van de laatste mensen. Deze week komen er nog wat mensen terug uit Australië en dan hebben we dat achter de rug. Door alle maatregelen en de ontwikkelingen over de hele wereld komen er geen nieuwe boekingen binnen. We zijn wel aan het kijken voor na corona”, vertelt eigenaar Harco van Uden.

Het was bij de reisorganisatie al mogelijk om je reis een maand van te voren te annuleren als de vakantie niet door kon gaan door corona. Er zijn een aantal annuleringen, maar de reizen worden vooral verplaatst. “Je ziet dat de mensen ervoor kiezen om hun reis het tweede helft van het jaar te maken of precies een jaar later rond dezelfde tijd”, aldus van Uden

Wanneer wel?
De grote vraag is natuurlijk:  wanneer kunnen we op reis? Maar ook van Uden kan daar geen duidelijk antwoord op geven. “Per dag, per week en per maand blijven we kijken. Na mei zullen we misschien nog niet op reis kunnen. Dat zal blijken, maar misschien kunnen we al wel weer plannen maken om weer te gaan reizen.”