advertentie Banner SNLR.nl

René Peters: "De Jonge is een verbinder'

De nieuwe lijsttrekker van het CDA moet Hugo de Jonge worden; vindt het Osse Tweede Kamerlid René Peters. "We willen graag de grootste worden en dan een premier leveren. Daar is De Jonge het meest geschikt voor", meent Peters.

Maandagavond gaat De Jonge in debat met de andere kandidaten, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt. Peters gaat zeker kijken. "Het is goed dat we op een competitieve wijze met elkaar debatteren, zonder met modder naar elkaar te gooien." Dat hij kiest voor De Jonge is geen steek richting de andere twee aspirant-lijsttrekkers. "We hebben het beste kamerlid en een dijk van een staatssecretaris, met veel energie en kennis. Puur in deze rol is De Jonge de verbinder."

De minister van volksgezondheid bracht zaterdagavond een kort bezoek aan Oss. Daar maakte hij indruk, vooral op de zorgprofessionals. In zijn rol als lijsttrekker wil De Jonge graag verder kijken dan de Randstad. Peters: "We hebben te maken met valse tegenstellingen. De stad en het platteland, het zijn allemaal onze belangen. We moeten het allemaal doen."

Peters vindt het belangrijk dat er in Oss korte lijntjes zijn met Den Haag, via hem en via SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen. "Dat belang wordt andersom gelukkig ook gezien."