advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Renée (74) uit Den Bosch: "Je zal toch maar student zijn nu?!"

De coronacrisis dwingt ons extra rekening te houden met ouderen. Maar Renée (74) maakt zich vooral zorgen om de jongeren. Want kunnen zij wel net zo gaan genieten van het leven als zij heeft gedaan?

“Je zal toch maar student zijn nu?! Je kan geeneens fatsoenlijk iemand ontmoeten. Ik zou het liefst voor hen binnen blijven zodat zij weer kunnen feesten.

Kijk, ik kijk terug op een fantastisch leven. Ik heb tal van avonturen meegemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld 30 jaar lang een eigen praktijk voor manuele fysiotherapie gehad. Daar heb ik, naast het uitvoeren van fysieke behandelingen, veel mensen begeleid die terminaal waren of moesten opkrabbelen na het overlijden van een partner. Via mijn werk kon ik zo intiem meeleven met andere mensen, wat het zo’n ongelooflijk mooi vak maakte.

Master of Science

Daarnaast heb ik functies met eindverantwoordelijkheid bekleed waar ik veel power uit haalde en kregen mijn man en ik vier prachtige kinderen. Al met al ben ik altijd midden in het leven blijven staan. Op mijn 60e behaalde ik zelfs nog mijn Master of Science! Heeeeerlijk gewoon.

Het is niet alsof het nooit tegenzat. Toen mijn zoon bijvoorbeeld ineens de ziekte MS kreeg, kwam hij 2 jaar in huis wonen. Hij werd invalide. Op een gegeven moment ging ik zelfs een tijd met hem naar Zweden voor een stamcelbehandeling. Dat was zwaar. Maar doordat ik zo veel spirit heb opgedaan in mijn leven, wist ik altijd gemotiveerd te blijven.

Zegeningen

Nu woon ik met mijn man Jacques in een prachtig huis midden in Den Bosch. De coronatijd komen wij wel door. We spelen spelletjes, zitten op ons balkon in de zon en spelen af en toe ook nog een potje schaak. Alles gaat wel steeds langzamer bij mij, maar ik word met plezier ouder.

Daarom zeg ik: wij hebben ons leven gehad. Tel je zegeningen. Ik wil niet versleten worden als dor hout maar we zijn wel rijp fruit, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik doe met alle liefde een stapje opzij zodat de mensen die hun leven nog voor zich hebben net zo kunnen genieten als ik heb gedaan.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.