René Peters uit Oss vrij zeker van nieuwe termijn in Tweede Kamer

Het lijkt er op dat René Peters wederom de Tweede Kamer in mag. De CDA-politicus uit Oss stond op plaats dertien van de kieslijst en de voorlopige uitslag geeft vijftien zetels aan voor zijn partij. "Als het gaat om mij, is dat mooi nieuws", laat Peters in een eerste reactie weten.

Volgens Peters lijkt het er niet op dat er een persoon die onder hem staat met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer komt. "Maar het gaat niet om mij. De verkiezingen zijn voor ons toch teleurstellend verlopen. Zoals Wopke Hoekstra het zei: als je verliest, is dat jammer." In Oss trok Peters 991 stemmen, daarmee was hij de nummer drie van het CDA achter Hoekstra (2.426 stemmen) en Pieter Omtzigt (1.334 stemmen). In Bernheze kreeg Peters nog eens 102 voorkeursstemmen.

Voormalig wethouder Peter van Boekel uit Heesch stond op de 54e plaats van de kieslijst. Hij haalde in Bernheze 61 stemmen, in Oss nog eens tien. De Udense wethouder Franko van Lankvelt haalde in zijn gemeente 46 stemmen. En tot slot Christa van de Langenberg, geboren in Nistelrode, wonend in Uden: 41 stemmen in Uden en 9 in Bernheze.