advertentie Banner SNLR.nl

René van der Pas Cultuurheld van het Jaar in Bernheze

René van der Pas is gekozen tot Cultuurheld van het Jaar in de gemeente Bernheze. Hij is secretaris en saxofonist bij de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord in Heeswijk.

"Je kunt beter vragen wat hij niet doet voor de club", zegt bestuurslid Jos Nijssen van de fanfare op de vraag waarom Van de Pas door de club genomineerd is voor de landelijke verkiezing voor clubhelden. Clubs kunnen hier hun sport- of cultuurheld voor aanmelden. Wie via social media de meeste stemmen krijgt, wint. In Bernheze is dat dus René van der Pas, hij kreeg tijdens de stemperiode tussen 28 oktober en 2 december de meeste stemmen.

Leuke waardering
Van der Pas is 25 jaar muzikant bij de fanfare in Heeswijk, hij speelt saxofoon. Daarnaast is hij secretaris, archivaris, manusje van alles, organisator en regelaar. "Binnen de fanfare kan iedereen bij mij terecht", zegt de kersverse 57-jarige Cultuurheld die zelf geen stemmen geronseld heeft. "Mijn dochter en onze voorzitter wel, heb ik begrepen. Ik vind het een leuke waardering, maar sta nooit zo op de voorgrond." Maandag wordt hij door zijn fanfare gehuldigd.

De beste drie gemeentelijke helden gaan door naar de provinciale en later de landelijke finale. Daar hoort Van der Pas niet bij. "Ik stond volgens mij op een negende plek, maar dit is al mooi genoeg."

Sporthelden
In de categorie Sportheld van Bernheze is André Langenhuijzen van VV Heeswijk de winnaar. In Oss is Josina van der Loop van turnvereniging Sportief Oss de Sportheld van het Jaar.