Restaurant De Kriekeput krijgt nieuwe eigenaren

Restaurant De Kriekeput in Herpen wordt op 1 april overgenomen. Het restaurant behoudt het concept, de service en de naam. Er blijft dus een horecagelegenheid bij het gelijknamige zwembad.

Bram van der Zanden richtte tien jaar geleden restaurant De Kriekeput op. Later voegde zijn vrouw Christel zich ook bij het bedrijf. Nu maakt het stel bekend te stoppen met het uitbaten. Ze gaan 'hun andere droom' verwezenlijken. “Ik heb altijd gezegd dat ik na tien jaar iets anders wil doen in het horecavak. Nu zit ik precies tien jaar en één maand bij hetzelfde restaurant. Oftewel tijd voor iets anders”, zegt Van der Zanden.

Opvolgers Tamara en Norman uit Nijmegen dienden zich toevallig aan. “Deze mensen hadden recentelijk drie panden verkocht. Zij zochten een nieuwe uitdaging en ons restaurant paste goed in hun plaatje. Daarom kwamen we er snel uit”, vertelt Van der Zanden.

Een nieuw project

Vanaf 1 april runnen de nieuwe eigenaren het restaurant. Van der Zanden weet nog niet precies wat hij na deze tijd gaat doen. “Misschien ga ik tijdelijk voor een baas werken. Of eventjes als kok. Ik sta tenslotte in de keuken.” Maar het liefst start hij een nieuw project. “Voorlopig is het nog stil, maar als er iets voorbij komt, pak ik het aan en bouw ik het vanaf de grond weer op.”