Restaurant ’t Zusje wordt vegetarisch voor één week

Het tapasrestaurant ’t Zusje in Uden gaat één week lang geen vlees of vis serveren aan gasten. Van 9 tot en met 15 maart doet het restaurant mee aan de Nationale Week Zonder Vlees.

Een initiatief van Isabel Boerdam, ook wel bekend van de Hippe Vegetariër. Met de Nationale Week Zonder Vlees hopen Boerdam en partners uit de voedselindustrie duidelijk te maken dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarnaast willen ze een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten.

'T Zusje is naar eigen zeggen de enige restaurantformule in Nederland die meedoet aan de uitdaging van Boerdam om één week geen vlees of vis te gebruiken. “Meedoen is een besluit waar goed over nagedacht is”, aldus eigenaar Peter Smits. “We geloven écht dat het kan, dat onze gasten avondvullend bourgondisch groen kunnen genieten zonder dat zij het stukje vlees of vis missen. Dat willen we hen graag laten ervaren."

Daarom kunnen bezoekers tussen 9 en 15 maart kiezen vanaf een speciale menukaart met 40 vegetarische gerechten.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen