advertentie Banner SNLR.nl

Restaurant Versaen blijft gewoon Versaen na Michelinster

Restaurant Versaen in Ravenstein kreeg maandag een Michelinster, maar dat verandert niets. “Mensen komen nog steeds in hetzelfde restaurant”, zegt eigenaar Hans Derks.

“Een Michelinster creëert toch een drempel en ik hoop dat wij kunnen bewijzen dat er geen drempel is. We gaan ook geen prijzen verhogen. Dat denkt iedereen wel altijd meteen”, aldus Derks. In Amsterdam nam hij maandag de eerste ster in ontvangst. “Toen ik dat hoorde kreeg ik kortsluiting”, blikt de chef-kok terug op het moment suprême.

 

Een Michelinster is het hoogst haalbare voor een kok

• Hans Derks, eigenaar Versaen

“We hadden ergens een heel klein beetje rekening gehouden met de ster. Dit is heel bijzonder voor mij. Dit is het hoogst haalbare voor een kok. Een mooie erkenning.” 

Regio
Niet alleen Versaen kreeg maandag zijn eerste Michelinster. Van de acht nieuwkomers zijn vier restaurants gelegen in Noord-Brabant en twee in Limburg. “Werner Loens (inspecteur Michelin, red.) heeft aangegeven dat Brabant en Limburg veel Michelinsterren hebben omdat het economisch een goede regio is. De economie draait goed en er wordt zakelijk gegeten.”

Maandag na de toekenning van de Michelinster was er bij Versaen een feestje. Dinsdag ging de waan weer over naar de orde van de dag. “Vanavond hebben we weer een vol restaurant”, besluit Derks.