Ricardo (43) uit Oss: "Ongerust ben ik niet gauw, maar zorgen maken doe je als vader automatisch"

Ricardo (43) uit Oss leerde het al op jonge leeftijd: je moet voor jezelf opkomen. Hij gaf het mee aan zijn dochter die, misschien wel dankzij die levensles, een groot kampioen wist te worden.

"Thuis had ik een goed voorbeeld zitten. Mijn vader was niet bevreesd, absoluut niet. Wij mochten niet bang zijn en dat waren we ook niet.

Kickboksen leerde je op straat. Een aanvaring met iemand duurde twee tellen en daarna was je dat vergeten. Shake hands en je ging verder. Tegenwoordig is dat wel veranderd.

Verdediging

Er lopen zoveel van die gekken rond. Ongerust ben ik niet gauw, maar zorgen maken doe je als vader automatisch. Mijn dochter is een knappe meid, maar die kan zich gelukkig wel weren.

Op 8 jarige leeftijd begon zij samen met mijn vrouw met kickboksen. Een vrouw die haar eigen kan verdedigen is altijd goed. In deze tijd is het belangrijk dat ze iets bij te zetten hebben. 

Kampioen

Ze is zelfs zo goed dat ze de Nederlandse en Europese titel kickboksen gewonnen heeft. Toen mijn dochter werd aangemeld voor het toernooi wist ik al, die gaat ze pakken.

Ik ben blij dat ze voor zich eigen op kan komen. Nu nog hopen dat ze een goede vent treft."

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.