advertentie Banner SNLR.nl

RIVM: 20 nieuwe ziekenhuisopnames coronapatiënten

In onze regio zijn in de afgelopen 24 uur twintig nieuwe COVID-19 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het totaal aantal ziekenhuisopnames als gevolg van de coronacrisis voor onze regio staat daarmee op 414. Het gaat hierbij om inwoners van onze gemeenten die in ziekenhuizen zijn opgenomen. Dat kunnen dus ziekenhuizen door heel het land zijn. Bovendien zeggen deze cijfers niks over hoeveel mensen inmiddels ontslagen zijn uit het ziekenhuis, of juist weer terug zijn gekomen na eerder ontslag. 

Per woensdag 1 april betekent dit dat er 61 inwoners uit Bernheze in een ziekenhuis hebben gelegen of liggen vanwege het coronavirus. Dat waren er op dinsdag nog 57. Voor het naastgelegen Oss is het aantal ziekenhuisopnames ook gestegen, van 73 naar 78. De provinciehoofdstad telt inmiddels 69 inwoners die in het ziekenhuis zijn (geweest) vanwege corona, 2 meer dan dinsdag. 

Voor Uden, Landerd en Meierijstad is de situatie helaas niet veel anders; ook daar is het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten gestegen. In Uden van 67 naar 69, in Landerd van 20 naar 21 en in Meierijstad van 110 naar 112. 

Het is nog te vroeg om te concluderen of het aantal ziekenhuisopnames in onze regio over de grootste piek heen is, omdat het RIVM pas sinds dinsdag deze cijfers openbaar maakt. 

Landelijk zijn op dit moment minimaal 13.614 mensen besmet met het virus, waarvan 5.159 mensen in het ziekenhuis hebben gelegen of liggen. Ruim elfhonderd mensen (1.173) zijn inmiddels aan (de gevolgen van) het virus overleden.