advertentie Banner SNLR.nl

RIVM: 73 nieuwe coronapatiënten in deze regio

Het aantal coronabesmettingen blijft sterk stijgen. Sinds gisteren zijn er in Nederland 573 nieuwe patiënten bijgekomen waarmee het totaal op 4204 positief geteste personen komt.

Deze regio telt zondag 394 coronapatiënten, 73 meer ten opzichte van een dag eerder. Brabant is nog altijd de provincie met het grootste aantal positief geteste mensen, 1404 personen in totaal.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Jouw gemeente
In de gemeente Uden is het aantal coronapatiënten in de afgelopen 24 uur toegenomen van 76 naar 82. Een flinke stijging in Meierijstad waar een toename is van 95 naar 119. In Oss is het aantal coronagevallen gestegen van 44 naar 59 en in het naastgelegen Bernheze van 41 naar 57.

Het aantal mensen met het virus is ook in Den Bosch verder toegenomen. Daar steeg het aantal van 45 naar 55 patiënten. In Landerd is het aantal van 20 naar 22 besmettingen gegaan.

Overleden
Landelijk zijn er sinds de laatste update 43 patiënten overleden, in totaal zijn er nu 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

Omdat niet iedereen meer getest wordt maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen én zorgverleners, ligt het aantal werkelijke patiënten hoger dan hier genoemd wordt. Er zijn nu 988 mensen opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis.