advertentie Banner SNLR.nl

RIVM: Aantal nieuwe coronapatiënten in de regio daalt

Er zijn in de afgelopen dag 27 nieuwe mensen met het coronavirus in de regio Noordoost-Brabant bijgekomen. Dat is een minder grote stijging dan gisteren. 

Toen kwamen er in een dag 73 nieuwe besmette personen bij.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. De hele regio telde maandag 421 mensen die positief zijn getest op corona.

Regio
De gemeente Meierijstad had opnieuw de meeste nieuwe besmettingen: Meierijstad gaat van 119 naar 127 gevallen. In Oss zijn er nu 65 coronapatiënten in vergelijking met de 59 van gisteren. Bernheze heeft nu 62 inwoners met het coronavirus in plaats van de 57 van een dag eerder en Den Bosch 60 (zondag 55). Er zijn twee gevallen bijgekomen in Uden (van 82 naar 84) en een nieuwe besmetting in Landerd (van 22 naar 23).

Overleden
Landelijk zijn er sinds de laatste update 34 patiënten overleden. In totaal zijn er nu 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. In Nederland zijn nu 4749 mensen besmet met het virus. De meeste positief geteste mensen wonen in Noord-Brabant: 1558.

Omdat niet iedereen meer getest wordt maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen én zorgverleners, ligt het aantal werkelijke patiënten hoger dan hier genoemd wordt.