advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

RIVM: Minder nieuwe ziekenhuisopnames dan donderdag

In onze regio zijn in de afgelopen 24 uur 32 nieuwe COVID-19 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen. Donderdag waren er nog 36 nieuwe opnames.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Effecten maatregelen zichtbaar
De eerste effecten van de maatregelen lijken volgens het RIVM zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen.

Het totaal aantal ziekenhuisopnames als gevolg van de coronacrisis voor onze regio staat daarmee op 478. Het gaat hierbij om inwoners van onze gemeenten die in ziekenhuizen zijn opgenomen. Dat kunnen dus ziekenhuizen door heel het land zijn. Bovendien zeggen deze cijfers niks over hoeveel mensen inmiddels ontslagen zijn uit het ziekenhuis, of juist weer terug zijn gekomen na eerder ontslag.

De cijfers
Per vrijdag 3 april betekent dit dat 68 inwoners uit Bernheze in een ziekenhuis opgenomen zijn (geweest), waar dat er donderdag nog 65 waren. Voor buurgemeente Oss is het aantal inwoners dat in het ziekenhuis heeft gelegen of ligt ook toegenomen; van 86 naar 93. Den Bosch kent inmiddels 80 ziekenhuisopnames, 8 meer dan donderdag.

Ook in de zwaarst getroffen gemeentes in onze regio is het aantal ziekenhuispatiënten als gevolg van het coronavirus gestegen. In Landerd is er de afgelopen 24 uur één ziekenhuisopname bijgekomen, in Meierijstad zijn er tien nieuwe patiënten (nu 124) en in Uden is het aantal opgelopen van 77 naar 80.

Landelijk zijn er 6286 bevestigde corona-patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, 502 meer dan donderdag. Het totale aantal besmettingen wordt door het RIVM geschat op 15.723, maar dat zijn er in werkelijkheid waarschijnlijk veel meer. Tot nu toe zijn er 1487 mensen overleden aan (de gevolgen van) het coronavirus in Nederland.