advertentie Banner SNLR.nl

RIVM: mogelijke afvlakking toename coronapatiënten

Het aantal coronabesmettingen in de regio is woensdag minder hard gestegen dan de dag ervoor.

Woensdag kwamen er 30 nieuwe gevallen bij, dinsdag waren dat er nog 42. De hele regio telde woensdag 493 mensen die nu positief zijn getest op corona.

Meierijstad ging de laatste 24 uur van 139 naar 149 gevallen. In Oss zijn er nu 81 coronapatiënten in vergelijking met de 73 van dinsdag. Bernheze heeft nu 69 inwoners met het coronavirus in plaats van de 67 van een dag eerder en Den Bosch stijgt van 67 naar 75 gevallen. In Uden kwamen er ‘slechts’ twee besmettingen bij, het cijfer ging van 92 naar 94. In Landerd bleef het aantal besmettingen stabiel, dat bleef 25.

Het RIVM is woensdag voorzichtig positief en spreekt over een mogelijke afvlakking van de curve als het gaat om het aantal nieuwe coronabesmettingen.

In Nederland zijn nu 6412 mensen besmet met het virus. Dat is een toename van 852. Het totale aantal gemelde overleden personen is met 80 gestegen tot 356.

Omdat niet iedereen meer getest wordt maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen én zorgverleners, ligt het werkelijk aantal patiënten hoger dan hier genoemd wordt.